Juli

Molencomplex Kinderdijk is een internationaal bekende Nederlandse juweel. Niet voor niets heeft Kinderdijk een eervolle vermelding op de werelderfgoedlijst. De zeventien molens zijn gebouwd tussen de jaren 1738 en 1740 en zijn nog steeds in erg goede staat. Een fietstocht door deze polder brengt u langs duizend jaar historie van ‘het gevecht tegen het water’ in twee tot drie uur. U komt dan ook veelvuldig diverse dijken, gemalen, sluizen en andere waterbestrijders tegen op de route.
maandag, 27 juli 2020
door Multicycle
Van bovenaf ziet de Amsterdamse Grachtengordel eruit als een bijzonder lijnenspel. De statige grachten, die als een gordel om de oude stad heen liggen, zijn zeker een bezoek waard. De grachtengordel bevat maar liefst 14 kilometer gracht en 80 bruggen. De structuur wordt door de UNESO niet voor niets een “een stedenbouwkundig, waterbouwkundig en architectonisch meesterwerk” genoemd. Maak kennis met de Grachtengordel via deze prachtige fietsroute.
vrijdag, 24 juli 2020
door Multicycle
Fietsen langs de kust van Groningen is een beleving op zich, in ieder seizoen. Tijdens deze route geniet u van de rust en ruimte van Groningen, maar ontdekt u ook de historie die de provincie te bieden heeft. Deze fietsroute start in Uithuizen en is in samenwerking met onze dealer Lietmeijer Tweewielers tot stand gekomen. Bent u na de fietsroute nog niet uitgekeken en wilt u Uithuizen nog even bewonderen? Neem dan vooral een kijkje bij het kasteelmuseum Menkemaborg.
donderdag, 23 juli 2020
door Multicycle
Schokland ligt in de Noordoostpolder en was oorspronkelijk een eiland in de Zuiderzee. Al sinds de prehistorie wonen hier mensen die allemaal hun sporen hebben nagelaten. Schokland is dan ook werelderfgoed, omdat er ontzettend veel archeologische vondsten in de grond zitten. Het voormalig eiland staat symbool voor de eeuwenoude strijd van Nederland tegen het oprukkende water.
vrijdag, 17 juli 2020
door Multicycle
Altijd al willen weten hoe de Maas via Frankrijk en België ons land binnen stroomt? U ontdekt het tijdens deze fietstocht! Ook fietst u langs vele bezienswaardigheden in Maastricht en omstreken. De route begint in Maastricht. Vanaf daar fietst u bijna 9 kilometer langs de grootste en zuidelijkste rivier van ons land, de Maas. Het is een bijzondere ervaring om in de omgeving op avontuur te gaan. Ook zijn de dorpjes langs deze route stuk voor stuk historisch en mooi om te zien.
woensdag, 01 juli 2020
door Multicycle

Multicycle fietsroutes

Welkom op deze fietsroute pagina. We delen regelmatig nieuwe fietsroutes met u.

Archief