Fietsnieuws

Nieuwtjes over de Multicycle fietsen

  • Home
  • /
  • Fietsnieuws
Al onze dealers staan vrijwel dagelijks voor u klaar om u te informeren over onze e-bikes, toerfietsen en tandems. Niet alleen over de aankoop van uw fietsen, maar ook over het onderhoud en de service. Reden genoeg om onze dealers in het zonnetje te zetten! Maak daarom kennis met onze dealer van de maand: Fiets-Shop Harry Roosken.
vrijdag, 11 oktober 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Utrecht. Denkt u aan Utrecht, dan denkt u waarschijnlijk direct aan de grote hoofdstad. De stad Utrecht staat bekend om de drukte en hectiek en heeft het grootste station van heel Nederland. En wist u dat Utrecht is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa? De provincie Utrecht heeft echter zoveel meer te bieden! Hieronder leest u drie fietsroutes die u een hele nieuwe kant van de provincie én de stad Utrecht laten zien.
donderdag, 10 oktober 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Overijssel. Denkt u bij Overijssel ook meteen aan water? Dat is zeker niet vreemd, de provincie bestaat immers uit prachtige meren, plassen, beekjes en rivieren. Toch kan Overijssel u ook echt verrassen als het gaat om historische plekjes en gevarieerde landschappen.
maandag, 30 september 2019
door Multicycle
Waar bent u naar toe geweest deze zomervakantie? Was dit ver van huis of bent u in Nederland gebleven? Uit onderzoek van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat het recreatieve fietsnetwerk in Nederland tijdens de zomermaanden intensief wordt gebruikt! Maar Nederlanders nemen de fiets ook graag mee op vakantie: tijdens 3,1 miljoen vakanties in binnen en buitenland wordt er gefietst.
donderdag, 19 september 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Flevoland. Flevoland is de jongste én kleinste provincie van Nederland. Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder en is ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Hieronder leest u drie fietsroutes die u leiden door de prachtige open ruimtes en strakke indelingen van deze provincie.
woensdag, 28 augustus 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Gelderland. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft een grote diversiteit te bieden: van de prachtige natuur op de Veluwe tot de pittoreske dorpen. In deze provincie komt u tot rust. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.
maandag, 29 juli 2019
door Multicycle
Wist u dat bijna de helft van alle Nederlanders hun mobiele telefoon gebruikt terwijl ze aan het fietsen zijn? Dat is erg zorgelijk, omdat er dan minder aandacht is voor de weg en andere weggebruikers. Dit betekent dat er gemakkelijk ongelukken kunnen gebeuren. Vanaf 1 juli 2019 is het echter verboden om te appen op de fiets. Deze nieuwe wet geldt ook voor het bedienen van andere elektrische apparatuur. Wordt u toch betrapt met een mobiele telefoon in uw handen, dan kunt u een boete van 95 euro verwachten. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over deze ontwikkelingen.
maandag, 01 juli 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Drenthe. Drenthe kent drie prachtige nationale natuurgebieden en bevat veel bezienswaardigheden. Bezoek de hoofdstad Assen, of bezoek het in 2016 geopende dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.
woensdag, 26 juni 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Groningen. Wanneer u fietst door Groningen, maakt u kennis met de eeuwenoude geschiedenis van deze noordelijke provincie. Vooral de stad Groningen is een echte trekpleister, maar ook het omliggende gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken.
donderdag, 23 mei 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Fryslân. Met grote meren, uitgestrekte landschappen en karakteristieke dorpen biedt Friesland voor ieder wat wils. Er is genoeg te zien in deze provincie en hoe kunt u dat nou beter bekijken dan op de fiets! Wat dacht u van de Elfstedentocht op de fiets? Heeft liever een kortere fietstocht? Dan is de route langs het prachtige Alde Feanen of de Zeedijken wat voor u.
woensdag, 17 april 2019
door Multicycle
Iedere Multicycle fiets heeft zijn eigen naam met daarin diverse afkortingen. Maar waar staan die afkortingen nu precies voor? In dit blog leggen we dat uit!
woensdag, 13 maart 2019
door Multicycle
Mooie momenten maakt u op de lichte, soepele en prachtig ontworpen toerfietsen en e-bikes van Multicycle. Wilt u zelf de voordelen van een Multicycle ervaren? Van 1 tot en met 3 maart 2019 zijn wij aanwezig op de E-Bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. U vindt ons op de grens van de E-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Zien we u daar?
woensdag, 23 januari 2019
door Multicycle
De feestdagen liggen alweer even achter ons en inmiddels zitten we in de derde week van januari. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met goede voornemens? Meer buiten zijn, afvallen, sportiever worden, vaker de fiets pakken… Mooie voornemens, maar soms best lastig om vol te houden. Om u een steuntje in de rug te geven, leest u hieronder vijf redenen om vaker de fiets te pakken! Wij wensen u in ieder geval héél veel succes en vooral veel plezier op de fiets!
donderdag, 17 januari 2019
door Multicycle
Iedereen die ook in de winter op de fietst stapt, begrijpt dat fietsen in de winter anders is dan in de zomer. Aan het begin van de winter heeft u last van bladeren op het wegdek. En wanneer het echt gaat vriezen, wordt het gladder. Om vervelende glijpartijen te voorkomen, is het belangrijk dat de banden van uw (elektrische) fiets voldoende grip hebben op de weg. Daarom hebben onze (elektrische) fietsen extreem betrouwbare banden. In dit blog leest u waarom onze banden extra veilig zijn.
maandag, 24 december 2018
door Multicycle
We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en dat windje op de fiets is toch best wel fris. De winter komt eraan en dat betekent ook dat de fietspaden steeds leger worden. Bergt u uw e-bike deze winter ook op? Of bent u een fietsliefhebber die tijdens de koude periode de e-bike blijft gebruiken? Wat u ook doet, de accu van uw e-bike heeft aardig wat te voortduren in de winter. In dit blog geven we u daarom tips om ervoor te zorgen dat uw e-bike accu in optimale staat de winter doorkomt!
woensdag, 05 december 2018
door Multicycle
Gaat u ook in de herfstmaanden graag op pad met de fiets? De natuur is in het najaar prachtig! Toch is fietsen in de herfst net iets anders dan in de zomer. De temperatuur en weersomstandigheden zijn factoren waar u altijd rekening mee moet houden. Zeker bij koudere temperaturen en regenval. Daarom geven we u in dit blog enkele tips zodat u ook in de herfst veilig op pad kunt!
donderdag, 25 oktober 2018
door Multicycle
Eind augustus presenteren wij een compleet nieuwe collectie toerfietsen en e-bikes. Door 40 jaar ervaring vanuit Multicycle te combineren met een kennisinjectie vanuit ons moederbedrijf Kross, zijn wij in staat om een vernieuwde lijn fietsen te presenteren. Multicycle is de afgelopen 1,5 jaar sterk ontwikkeld en daarbij hoort een nieuwe merkuitstraling. Hieronder leest u meer over deze ontwikkelingen.
zaterdag, 07 juli 2018
door Multicycle
Bent u van plan om voor het eerst een e-bike te kopen en daar mee op pad te gaan? Dan moet u met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld welke fiets bij u past, hoe het zit met de verschillende routes en wat u moet doen bij pech onderweg. In ons blog helpen we u hier graag mee. 
donderdag, 28 juni 2018
door Multicycle
Op 23 mei 2019 is het de landelijke Fiets naar uw Werk Dag! Een initiatief dat wij van harte steunen. Want fietsen is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook zeker voor het milieu. Pak daarom voor de kleinere afstanden eens wat vaker de fiets! Een e-bike is hiervoor perfect. Benieuwd naar de voordelen van de e-bike voor het woon-werkverkeer? U leest het hier.

 

 

woensdag, 30 mei 2018
door Multicycle
Niets is zo lekker als een rit tijdens de eerste zonnestralen in de lente. Op uw e-bike rijdt u door de prachtige natuur, die in de lente vol begint de bloeien. Kriebelt het bij u ook? Ga dan op pad en bekijk Nederlands natuurschoon en bijzondere gebouwen. Wij zochten voor u drie bijzondere lenteroutes uit. U ontdekt ze in dit blog.
maandag, 30 april 2018
door Multicycle
Wist u dat er jaarlijks ongeveer 100.000 keer aangifte wordt gedaan van fietsendiefstal? En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want niet iedereen doet aangifte. Het werkelijke aantal gestolen fietsen wordt geschat op zo’n 450.000 per jaar! De meeste van deze fietsen worden bij mensen thuis gestolen, zo blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond. Het kan daarom verstandig zijn om uw fiets te verzekeren tegen diefstal. Maar is een fietsverzekering nou écht nodig? En welke soorten verzekeringen zijn er? U leest het hier.
donderdag, 13 oktober 2016
door Multicycle
Hoewel we de langste dag van het jaar inmiddels achter de rug hebben, is het nog steeds laat licht en vroeg donker. Belangrijk dus dat u nadenkt over de verlichting op uw fiets! Fietsverlichting is in het donker namelijk onmisbaar en draagt bij aan uw veiligheid en die van de weggebruikers om u heen. Maar hoe zit het nu eigenlijk precies met de regels voor fietsverlichting en reflectie? Wij vertellen het u graag!
dinsdag, 11 oktober 2016
door Multicycle
Wist u dat er per dag maar liefst 271 keer aangifte wordt gedaan van fietsdiefstal? En dan is het ook nog eens zo dat niet iedereen aangifte doet als hun fiets gestolen is! Natuurlijk wilt u niet dat uw fiets ineens verdwenen is. Helemaal voorkomen kan helaas niet, maar u kunt het de dieven wel zo lastig mogelijk maken. Maar hoe kunt u de kans op diefstal nu zo veel mogelijk verkleinen? Wij geven u een aantal tips.
donderdag, 08 september 2016
door Multicycle
Wij wisten het allang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: elektrisch fietsen is gezond! Wetenschappers van de Universiteit van Colorado hebben onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten van de e-bike. De conclusie? Uw gezondheid gaat er aanzienlijk op vooruit als u een e-bike gebruikt. Nog meer reden om op de e-bike te stappen dus!
dinsdag, 09 augustus 2016
door Multicycle
Welke handige gratis apps voor je smartphone of tablet maken je fietsleven nét even wat makkelijker? We zetten een aantal interessante apps van 'Fiets Actief' voor je op een rijtje:
donderdag, 30 juni 2016
door Multicycle
Bent u op zoek naar een e-bike? Dan heeft u ontzettend veel keus. Zoveel zelfs dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u uw droomfiets tussen alle verschillende e-bikes? Wij geven u graag een aantal tips!
maandag, 20 juni 2016
door Multicycle
Wist u dat wanneer een accu in een koude berging ligt, de kwaliteit achteruit kan gaan? En ook als de accu te warm wordt, kan het zijn dat uw accu minder wordt. Dat is natuurlijk iets wat u wilt voorkomen! Wat kunt u doen om de levensduur van uw accu te verlengen? Daar geven we u een aantal tips voor. En wist u dat u bij Multicycle e-bikes maar liefst 5 jaar garantie hebt op de accu, mocht het toch misgaan?
woensdag, 08 juni 2016
door Multicycle
Arie’s Bike Shop opent donderdag 25 juni a.s. een ruime Multicycle store in zijn winkel in Delfzijl. Hier vinden bezoekers een zeer hoogwaardige presentatie van Multicycle fietsen. Een showroom waar bezoekers bijna de complete collectie van Multicycle kunnen zien, ervaren én beleven.
woensdag, 24 juni 2015
door Multicycle
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 06 maart 2015
door Multicycle
Nu steeds meer Nederlanders in het bezit zijn van een smartphone (bijna driekwart van de Nederlandse bevolking, zo blijkt uit onderzoek) groeit ook het gebruik van apps enorm. Tijd om eens te kijken naar het gebruik van apps in relatie tot fietsen.
donderdag, 11 december 2014
door Multicycle
Bent u op zoek naar een mooie route door Nederland of de grensstreken van Duitsland en België? Plan dan eens uw route met behulp van fietsknooppunten! Overal in Nederland vindt u ze en ook in de landen om ons heen wordt het knooppuntennetwerk groter en groter. Maar wat zijn fietsknooppunten nu precies? Hoe plant u een route met behulp van fietsknooppunten? Wat zijn de voordelen? En wat moet u doen wanneer er een bordje mist? Dat vertellen wij u graag in dit blog!
dinsdag, 14 oktober 2014
door Multicycle
Mirjam Wouters reist al vanaf 2001 de wereld over. Na tenminste 22.000 kilometer op de fiets is de wereldreis van Mirjam Wouters nog lang niet ten einde. Het fietsen zit Mirjam in haar bloed. Na het Lyceum pakte ze al snel de fiets. In 2003 reed ze naar Marokko, in 2004 door Oost-Europa en in 2005 lukte het haar om de Noordkaap op de fiets te bereiken. 
dinsdag, 03 september 2013
door Multicycle

Multicycle Fietsnieuws

Welkom op onze fietsnieuws pagina, we geven regelmatig tips over fietsen of over fietsroutes en ervaringen van rijders. 

Recent

Archief