Fietsnieuws

Meimaand Fietsmaand: de drie mooiste routes

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 04 mei 2020

Meimaand Fietsmaand: de drie mooiste routes

Meimaand is fietsmaand! Wij van Multicycle zien graag dat u ook in de lente mooie momenten beleeft op de fiets. DDaarom hebben wij drie rustige routes uitgekozen die in de lente prachtig zijn. 

Het middelpunt van Nederland, een variatie van contreien

Het Gelderse landschap staat bekend om haar natuur. Ontdek op de fiets de prachtige heide en indrukwekkende zandvlaktes. De eerste route die wij voor u hebben uitgekozen is er een die langs het middelpunt van ons land leidt. U begint de route in het pittoreske dorpje Lunteren. Hiervandaan volgt u de route en bedwingt u één van de hoogste heuvels (50m) in ons land, de Goudsberg. Vanaf hier is het nog een klein stukje naar het geografische hart van ons land. In het bosgebied kunt u heerlijk alle kanten uit en de verschillende historische bezienswaardigheden ontdekken. Denk dan aan de Celtic Fields of Uitkijktoren de Koepel. De routes zijn dusdanig breed en divers, dat de maatregelen uw fietsplezier zeker niet in de weg hoeven te staan. Deze prachtige route vindt u hier.

De fleurige, kleurige route door de uitgestrekte polders van Tholen

Over rust en ruimte gesproken… De 5-sterren fietsprovincie Zeeland heeft een hoop te bieden! Onder meer een uitstekend fietsnetwerk en een zeer goede toegankelijkheid. Deze fietstocht door het Zeeuwse landschap brengt u langs Tholen. Een eiland van rust en kalmte dat zo nu en dan onderbroken wordt door robuuste landerijen. U kunt de historische landerijen herkennen aan de erfindeling. Ze hebben vaak een varkenshok, wagenhuis en kleine details op hun schuur of huis. Verder zijn er ook tal van indrukwekkende bollenvelden te zien op de route die zeker de moeite waard zijn. Bekijk de route hier.

Een bron van inspiratie én een grote hoeveelheid diversiteit

Voor de laatste route gaan we naar Nunspeet. Deze gemeente is van oudsher een bron van inspiratie voor iedere kunstenaar. Daarnaast is hier ook een grote hoeveelheid aan flora en fauna. Dit komt onder meer door de ligging. Nunspeet is namelijk gelegen op zowel de Veluwe als het Veluwemeer. Zo is er ook sinds 2015 een samenwerking tussen meerdere partijen om de natuur bij Nunspeet te bewaren zoals hij nu is. Een prachtig initiatief! Onderweg geniet u op deze route van de mooie bossen. Kijk ook goed om u heen, de omgeving is vol met vogelrijke gebieden en er lopen schapen rond op de zandverstuiving om te voorkomen dat het volgroeit met mos. En dan hebben we ook nog het deel aan het water! Hier valt ook veel te beleven én ervaart u een heerlijk verkoelend briesje vanaf het meer.  Deze route kunt u hier vinden.

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.