Fietsnieuws

18% van OV-gebruikers stapt over op de fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 18 mei 2020

18% van OV-gebruikers stapt over op de fiets

De coronacrisis heeft invloed op onze mobiliteit. Want hoe gaan we straks weer op pad naar het werk? De RAI Vereniging heeft onderzoek laten uitvoeren naar het reis- en thuiswerkgedrag van reizigers. Dit onderzoek toont enerzijds aan dat mensen straks vaker thuis gaan werken dan voor de coronacrisis. Aan de andere kant laat het onderzoek zien dat mensen meer behoefte hebben aan individueel vervoer, zoals een fiets.

 

Meer behoefte aan individueel vervoer

Van alle OV-gebruikers geeft maar liefst 20 procent aan dat zij bij versoepeling van de maatregelen geen gebruik meer gaan maken van het OV. De OV-overstappers kiezen vooral voor de auto (63%) en voor de fiets (18%). RAI voorzitter Steven van Eijck vindt de verschuiving naar de auto onwenselijk, laat hij weten. “We moeten voorkomen dat OV-reizigers straks massaal de auto instappen en wij alsnog met z’n allen in de file blijven staan”.

 

E-bike als alternatief

Voor veel OV-gebruikers is de e-bike een perfect alternatief. Zeker nu het fiscaal aantrekkelijk is om een e-bike van de zaak te leasen. Een werknemer betaalt slechts zeven procent bijtelling én mag de fiets in privétijd gebruiken. Fietsen heeft tegelijkertijd ook veel voordelen. Zo is het niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Ook voorkomt u het ellenlange wachten in de files.

Bron: RAI Vereniging

Meer weten over de e-bikes van Multicycle?

De e-bikes van Multicycle zijn uitstekend voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Door een Multicycle e-bike zakelijk te leasen, ervaart een medewerker wel de kwaliteit van Multicycle, maar is hij of zij niet in één keer de kosten kwijt voor de aanschaf. Benieuwd hoe u een Multicycle e-bike kunt leasen? Lees dan hier verder.

Lees meer over lease

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.