Fietstips

In drie stappen volledig voorbereid op pad met uw e-bike

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 29 juli 2020

In drie stappen volledig voorbereid op pad met uw e-bike

Deze zomer maakt u misschien geen fietstochten in het buitenland, maar fietsen kan ook naar hartenlust in het mooie Nederland. In de afgelopen maanden hebben wij door het hele land fietsroutes voor u uitgestippeld. Maar misschien net zo belangrijk als de route is de voorbereiding. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan opgesteld op volledig voorbereid op pad te gaan. Met deze drie stappen ben u verzekerd van een geheel zorgeloze fietstocht.

Stap 1: stippel uw route uit

Er is niets zo vervelend als onderweg stil moeten staan om de juiste weg te vinden. Kijk daarom thuis al welke route u wilt fietsen. Print deze uit of zoek de route op uw telefoon op om lekker de gang erin te houden. Let wel op dat u uw telefoon niet tijdens het fietsen gebruikt. Hier vindt u verschillende de routes die wij voor u hebben geselecteerd.

Stap: 2: Uw fiets rijklaar maken

Een fiets die goed verzorgd wordt, fietst fijner! Daarom is het van groot belang dat uw fiets regelmatig wordt nagekeken op onder andere de volgende onderdelen:

  • Rem-check

Een goed paar remmen is van essentieel belang. U wilt tenslotte niet merken dat uw remmen versleten zijn wanneer u net van een afdaling gaat. Kijk daarom periodiek of uw remmen nog genoeg remrubber hebben.

  • Bandenspanning

De ideale bandenspanning laat uw fiets prettiger fietsen. Bekijk hier wat de juiste bandenspanning voor uw fiets is. Ook op de zijkant van uw band kunt u de ideale bandenspanning vinden.

  • Verlichting

In de zomer bent u weliswaar verzekerd van langer licht, maar neem dit niet als garantie. Kijk goed of uw lampen voldoende werken. Dit is belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook van andere weggebruikers.

  • Laad uw accu op

Wellicht overbodig om te zeggen, maar controleer goed of uw accu voldoende opgeladen is. Wanneer uw e-bike langer stilstaat, dan kan de accu langzaam leeglopen. Altijd even controleren voordat u op pad gaat!

Stap 3: Zorg ook voor uzelf!

De voorbereiding van uw fiets is belangrijk. Maar uw eigen welzijn minstens net zo veel. Daarom geven we u een paar tips om zelf zo goed mogelijk voorbereid op pad te gaan.

  • Blijf voldoende hydrateren

Tijdens de warme zomerdagen is het erg belangrijk om voldoende te blijven drinken. Neem daarom een gepaste hoeveelheid drinkwater (of ander drinken) mee zodat u de gehele fietstocht niet tekortkomt. Of controleer van te voren of u tijdens uw fietstocht ergens kunt stoppen voor een verfrissend drankje.

  • Handige voeding voor tijdens het fietsen

Het kan zijn dat u even behoefte heeft aan een beetje energie. In dit geval is een sportreep toch erg handig. Ook een krentenbol of een mueslireep is al goed voor een kleine oppepper.

Al een langere tijd niet gefietst?

Twijfelt u of uw fiets nog volledig klaar is voor een fietstocht? Laat dan voor de zeker uw Multicycle fiets even checken. Dit kan bij onze dealers door het hele land! Zo bent u volledig zeker van een veilige fietsrit.

Bekijk onze dealers

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.