Fietsroutes

Fietsen door Noord-Brabant: een hoop mooie fietsroutes!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 20 februari 2020

Fietsen door Noord-Brabant: een hoop mooie fietsroutes!

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Noord-Brabant. De provincie van onder meer carnaval en de bourgondische levenswijze biedt huis aan een aantal prachtige fietsroutes. Voornamelijk bestaande uit vele dekzandgebieden en doorsneden met meerdere beekjes. Het natuurlijke landschap van Noord-Brabant leent zich uitstekend voor diverse fietsroutes. Ook in deze editie hebben we weer 3 prachtige routes voor u geselecteerd.

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Wist u dat het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen één van de meest uitgestrektste stuifzandgebieden van Europa is? Het wordt dan ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Het gebied wordt beschermd door Natuurmonumenten dat ervoor zorgt dat het historische karakter bewaard blijft. Een uniek, uitgestrekt nationaal park dat door de ANWB al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘Brabants Beste Uitje’. Hier vindt u deze bijzondere route.

Fietsroute Nationaal Park De Biesbosch

Een mooi waterrijk natuur- en recreatiegebied met verschillende zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het fietsen in de omgeving kan lastig zijn, maar met de juiste route maakt u de mooiste tochten. Zo is er in Noordwaard een mooi nieuw stelsel van fietspaden die u helemaal kunt rondfietsen. Hiervandaan heeft u prachtig zicht op de natuur waar veel vogels te vinden zijn. Zo zijn er sinds enkele jaren zeearenden te spotten. Verder zijn er ook vele andere diersoorten zoals bevers, otters en grazers. Kortom, een route met veel bezienswaardigheden en een mooie omgeving.

De route langs het indrukwekkende beekdal

Het af en toe parkachtige landschap heeft meerdere liggende plassen, broekbosjes en verschillende weilanden. In de ongeveer 2,5 durende tocht komt u langs verschillende leuke toeristische bezienswaardigheden die het bezoek zeker waard zijn! Zo vindt u in het plaatsje Bokt een historisch bakhuisje die al sinds 1904 bestaat. Vervolgens komt u langs een recreatiegebied van ruim 95 hectare met een visvijver en een recreatieplas. Absoluut hoogtepunt vindt u bij Son en Breugel. In deze samengevoegde kerkdorpjes ziet u al van ver de toppen van de kerk St. Genoveva. Een fraaie uit de 14e eeuw afkomstige kerk die nog steeds erg mooi is. Meer informatie over deze tocht vindt u hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.