Fietsroutes

Fiets langs het Werelderfgoed in Nederland deel 2

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 20 augustus 2020

Fiets langs het Werelderfgoed in Nederland deel 2

Nederland kent in totaal tien werelderfgoederen die zeker het bezoeken waard zijn. En hoe kunt u dat beter doen dan op de fiets? In deze reeks nemen we u mee langs deze Nederlandse Werelderfgoederen en delen we iedere keer drie prachtige fietsroutes in de omgeving. Deze keer: de Van Nelle Fabriek, de Waddenzee en de Stelling van Amsterdam.

Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is de laatste Nederlandse aanwinst op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De Van Nelle Fabriek is een uitzonderlijk icoon van de havenstad Rotterdam. Het is één van de meest revolutionaire fabrieken ooit. Het gebouw, dat aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd, is uniek door de combinatie van staal en glas samen met de betonnen draagconstructie. Tot op de dag van vandaag is dit ‘de ideale fabriek’. Tijdens deze fietsroute fietst u langs deze statige fabriek.

De Waddenzee

De Waddenzee is uniek in de wereld en is te vinden langs de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken. Sinds 2009 is de Waddenzee van Nederland Werelderfgoed. De Waddenzee is uniek door het uitgestrekte en gevarieerde gebied. Zandplaten, mosselbanken, zeegrasvelden en duinen wisselen elkaar af. Deze fietsroute van Fietsnetwerk.nl leidt u langs de top van Groningen en is 89,4 km lang. U bekijkt de fietsroute hier.

Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een voormalige verdedigingslinie rondom onze hoofdstad. De verdedigingslinie is maar liefst 135 meter lang en bestaat uit meer dan 20 forten. De stelling is aangelegd om Amsterdam te beschermen tegen kanonvuur. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de Werelderfgoedlijst. Deze fietsroute van 34 km is de moeite waard. Bekijk de fietsroute hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.