Fietstips

Ga fietsend de lente tegemoet!

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 20 april 2020

Ga fietsend de lente tegemoet!

De dagen zijn weer langer en het zonnetje begint te schijnen. Het is lente! En dat betekent mooi fietsweer. De ideale gelegenheid om de fiets weer even op te poetsen! Want ook al heeft de winter zo zijn charmes, de lente biedt u ook weer schitterende mogelijkheden. Zo beginnen de eerste bloemen weer te bloeien, krijgt de zon meer kracht, worden er veel jonge dieren geboren en keren de vogels weer terug het land in. En hoe kunt u dat alles beter beleven dan met een mooie fietsroute? 

Uw fiets lenteklaar maken

Voordat u begint aan een nieuw fietsavontuur, is het belangrijk om eerst uw fiets goed na te kijken. Na een periode van kou en regen kan het namelijk zijn dan uw fiets al even ongebruikt is. En mocht u de fiets wel hebben gebruikt, dan kan een extra check nooit kwaad.

Door uw fiets te wassen zorgt u weer voor die mooie sprankeling op uw tweewieler. Goed na-poetsen met een doek raden wij zeker aan. Ook is het belangrijk om uw banden op de juiste spanning te hebben. Dit zorgt namelijk voor een betere wegligging. Vuil in uw bandprofiel kunt u eenvoudig verwijderen met een schuursponsje. Kijk ook of uw verlichting nog optimaal is en of uw remsysteem nog goed functioneert.

Kies de juiste kleding

In onze najaarseditie hebben we veel aandacht besteed aan het drielagensysteem. Ook al is dit in de lente niet van toepassing, zorg er wel dat u goed voorbereid bent. Soms kan het warmer lijken dan dat het is! Zo raden we aan om bij tempraturen van rond de 10 graden een lange broek en shirt te dragen. Bij 18 graden wordt juist weer een korte broek aangeraden, maar dit is per persoon weer anders. Ook in de lente kunt u ervoor kiezen om gebruik maken van een 2-laagjes systeem. Zo kunt u variëren wanneer u het warm krijgt.

Plan uw fietsroute

Nu u helemaal voorbereid bent resteert u nog een ding: een mooie route uitkiezen! Wij hebben er al een aantal speciaal voor u uitgekozen. Wij wensen u veel fietsplezier!

Bekijk de fietsroutes

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.