Fietsroutes

Fietsen in Overijssel: water, historie en gevarieerde landschappen

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 30 september 2019

Fietsen in Overijssel: water, historie en gevarieerde landschappen

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Overijssel. Denkt u bij Overijssel ook meteen aan water? Dat is zeker niet vreemd, de provincie bestaat immers uit prachtige meren, plassen, beekjes en rivieren. Toch kan Overijssel u ook echt verrassen als het gaat om historische plekjes en gevarieerde landschappen.

Het Venetië van het Noorden: Giethoorn

Iedereen kent het wel: de typische prachtige afbeeldingen van de bootjes in Venetië. Maar wist u dat u in Nederland soortgelijke plaatjes kunt schieten? In de kop van Overijssel vindt u Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Fiets langs mooie oeverbegroeiing, het rustgevende water en mooie riet- en hooilanden. Kom tot rust en geniet van deze bijzondere fietsroute!

Van Ootmarsum naar de watermolen Singraven

Houdt u van bossen? Dan is Agelerbroek een aanrader! Dit gebied rondom Ootmarsum is niet alleen mooi in de lente en zomer. Omdat hier verschillende soorten loofbomen, struiken en planten te vinden zijn, kunt u hier ook in de herfst en winter naar hartenlust fietsen en genieten van de prachtige natuur. Met deze fietstocht fietst u door de bossen naar landgoed Singraven. Dit landgoed staat bekend om de historische watermolen en een aantal mooie boerderijen.

Langs het Vecht- en Beneden-Reggegebied

Op zoek naar natuur en historie? Dan is deze route echt wat voor u! De route begint gelijk bij de oude molen Den Oordt. Hierbinnen bevindt zich het Streekmuseum, dat u terugbrengt naar vervlogen tijden. Langs deze route komt u onder meer langs de Archemerberg, een stuwwal die stamt uit de ijstijd. Een speciale bezienswaardigheid die erg goed het Nederlandse landschap weerspiegeld. Bekijk de route hier.

Meer dan 1250 jaar historie langs de IJssel

Als we het over historische plaatsen hebben, dan is Deventer zeker de moeite waard om te ontdekken. Naast het prachtige uitzicht op de IJssel, voelt en ziet u de historie overal in de stad terug. Ook zijn er genoeg bijzondere winkels te bezoeken en kunt u onderweg heerlijk bourgondisch genieten in de vele sfeervolle restaurantjes. Wij wensen u veel fietsplezier!

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.