Fietsroutes

Utrecht, maar dan even anders!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 10 oktober 2019

Utrecht, maar dan even anders!

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Utrecht. Denkt u aan Utrecht, dan denkt u waarschijnlijk direct aan de grote hoofdstad. De stad Utrecht staat bekend om de drukte en hectiek en heeft het grootste station van heel Nederland. En wist u dat Utrecht is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa? De provincie Utrecht heeft echter zoveel meer te bieden! Hieronder leest u drie fietsroutes die u een hele nieuwe kant van de provincie én de stad Utrecht laten zien.

De Heuvelrug, een oase van rust

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om de heuvels en de bossen. Maar wist u ook dat de Heuvelrug na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland is? Deze 2 uur durende fietstocht start bij de Nieuwe Molen in het voormalige ontginningsdorp Veenendaal. Tijdens deze route ontdekt u het prachtige landgoed Scherpenzeel én het nostalgische kasteel in Renswoude. Deze inspirerende route bekijkt u hier!

Europees kampioen: de mooiste grachtenstad!

Deze fietsroute door het centrum van de hoofdstad heeft werkelijk alles. Van de Oudegracht tot de Nieuwegracht, de prachtige parkjes en diverse adembenemende monumenten. Eén ding is zeker, u kijkt uw ogen uit tijdens deze tocht. In slecht 46 minuten ervaart u de magische sfeer van deze grachtengordel. Achteraf kunt u heerlijk neerploffen bij een van de meest trendy food tentjes, want ook daarin is Utrecht hoogstaand. Bekijk de route hier.

Van de gracht naar de Nedereindse Plas…

Vogelspotters opgelet! Geen grachten in deze fietsroute, maar een tochtje puur natuur. De Nedereindse Plas werd voorheen gebruikt als vuilstort, maar tegenwoordig is het dé plek om watervogels te spotten. Denk aan meerkoeten, kuifeenden, Indische ganzen en de grote zaagbek.

En bent u bekend met de uitspraak "trillen als een espenblad"? De ratelpopulier produceert dit geluid wanneer de bladeren van de boom door wind gaan trillen, met een prachtig ratelgeluid als gevolg. Een unieke gewaarwording! Ook leidt deze route u door de kruidentuin, wat al sinds de jaren 70 een begrip in Nieuwegein is. Gemeente en buurtbewoners zaaien hier al decennia lang kruiden en bloemen. Ze zijn om te ruiken en ervan te genieten. Neem gerust plaats op een bankje tijdens uw fietsroute!

Rondje over de Utrechtse Heuvelrug

Wist u dat de Utrechtse Heuvelrug het grootste bosgebied van Nederland is? Deze route brengt u langs verschillende heuvels en bossen. Onderweg is genoeg te zien. U komt bijvoorbeeld langs kasteel Amerongen in de uiterwaarden van de Neder-Rijn. Dit prachtige kasteel is slechts een van de vele bezienswaardigheden die deze route te bieden heeft. Zo komt u ook langs het dorp Scherpenzeel waar Huize Scherpenzeel gevestigd is. Een romantisch zestiende-eeuws kasteel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Bekijk de route hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.