Fietstips

Warm en comfortabel fietsen: óók in het najaar!

Gepubliceerd door Multicycle
Op vrijdag, 08 november 2019

Warm en comfortabel fietsen: óók in het najaar!

De wintertijd is ingegaan. De dagen zijn korter en het is weer vroeg donker. Dit betekent echter niet dat de fiets een overbodig middel is geworden. Het najaar brengt namelijk weer een totaal andere sfeer met zich mee, en die is zeker niet minder! Denk aan de grazende koeien in de mist. Of de prachtige silhouetten van de bomen die afgetekend staan tegen de geeloranje lucht. Verder is het ook fysiek erg aantrekkelijk om in de ochtend een stukje te gaan fietsen. Zo helpt fietsen in het zonnetje u aan vitamine D, en ook voor de luchtwegen zijn er een hoop positieve effecten. In dit blog leest u hoe u goed voorbereid het najaar ingaat!

Zorg dat u gezien wordt!

Als u vaak in de auto zit heeft u het vast al een keer meegemaakt: een fietser zonder lampen. Vanzelfsprekend moet een fiets van lampen zijn voorzien. Voor e-bikers zijn er nog wat specifieke restricties. Zo is het wettelijk voorschreven dat aan de voorkant van een koplamp en aan de achterkant een ingebouwde reflector bevestigd moet zijn. Ook is het zaak om een aparte rode reflector te hebben, twee gele reflectoren op de pedalen en op de spaken. Wat ook goed werkt: lichte kleding, met reflecterende elementen. Alles voor een goede zichtbaarheid! En vergeet niet dat ook overdags de aangezette fietsverlichting bijdraagt aan een betere zichtbaarheid in het verkeer!

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

In deze donkere periode is het van groot belang om de juiste kleding te dragen. Met een aantal lagen zorgt u namelijk voor optimale voorbereiding en natuurlijk het aloude fietsgevoel. Het drie lagen systeem kan daarin handig zijn!

De eerste laag bestaat uit onder- of thermokleding. Zeker wanneer u grote stukken fietst is dit prettig. Deze laag helpt om het transpiratievocht af te voeren. De tweede laag bestaat uit een bovenshirt. Dit is de laag die u voorziet van warmte en isolatie. De derde en laatste laag is er een om de wind en regen te weren. Dit kan dus een windjack of een regenvest zijn.

Deze drie lagen bij elkaar zorgen voor een goede warme basis. En een groot voordeel: de combinatie van lagen zorgt ervoor dat u snel kleding aan en uit kunt trekken. Ideaal om naar het werk te fietsen!

Multicycle fietsen: óók voor de herfst!

Al onze e-bikes en toerfietsen zijn voorzien van veilige verlichting én hebben betrouwbare banden. Daarom zijn onze fietsen ook geschikt om in de herfst mee te fietsen. Wilt u zelf de voordelen van onze e-bikes ervaren? Maak dan een proefrit bij één van onze dealers. U bent van harte welkom!

Proefrit maken

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.