Fietsroutes

Fiets de mooiste routes in Groningen!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 23 mei 2019

Fiets de mooiste routes in Groningen!

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Groningen. Wanneer u fietst door Groningen, maakt u kennis met de eeuwenoude geschiedenis van deze noordelijke provincie. Vooral de stad Groningen is een echte trekpleister, maar ook het omliggende gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ontdek de Groningse lekkernijen

Bent u gek op lekker eten en houdt u van verse en eerlijke producten? Nederland Fietsland ontwikkelde een prachtige route door het noordoosten van Groningen waarbij u langs de lekkerste adressen fietst. Van heerlijke kazen tot sappig fruit en met de hand gepelde garnalen: deze fietsroute leidt u erlangs! U ontdekt Groningen via diverse kronkelwegen en u komt tijdens de routes middeleeuwse kerken tegen. Een prachtige route die u hier ontdekt!

Zeehonden spotten bij het Punt van Reide

Wij stelden voor u een prachtige route samen langs het noordoosten van Groningen met als absolute hoogtepunt het Punt van Reide. Vanaf half mei tot half september kunt u hier namelijk kijken naar de zeehonden (en met een beetje geluk zelfs wel naar hun pups) bij de Punt van Reide. Van achter een zeehondenkijkwand heeft u uitzicht op de zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving. Het Groninger Landschap omschrijft het als een unieke locatie in Nederland, wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen! U bekijkt de fietsroute hier.

Op bezoek in de stad Groningen

Groningen staat bekend als één van de meest fietsvriendelijke steden van de wereld. Op route.nl ontdekt u een prachtige route door deze historische stad die door menig student als thuis wordt gezien. Groningen kenmerkt zich door de Martinitoren, de hedendaagse kunst en de vele gezellige terrassen. Een stad als Groningen ontdekt u uiteraard het beste op de fiets! U downloadt de route hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.