Fietsroutes

Ontdek Drenthe op de fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 26 juni 2019

Ontdek Drenthe op de fiets

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Drenthe. Drenthe kent drie prachtige nationale natuurgebieden en bevat veel bezienswaardigheden. Bezoek de hoofdstad Assen, of bezoek het in 2016 geopende dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.

Hunebedden

Drenthe staat onlosmakelijk verbonden met hunebedden. Wist u dat hunebedden Nederlands oudste monumenten zijn? Deze bouwwerken werden in de prehistorie gebouwd. Op dit moment zijn er maar liefst 52 hunebedden op hun originele locatie in Drenthe te vinden. Met deze fietsroute fietst u langs diverse hunebedden en kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum. Bekijk de fietsroute hier.

Kamp Westerbork

Heeft u interesse in historie en cultuur? Dan is deze fietsroute langs Kamp Westerbork zeker de moeite waard. In Kamp Westerbork worden meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma herdacht. Fietst u deze route op de laatste zondag van de maand? Dan is er een lezing door een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog. U bekijkt de fietsroute hier.

Natuurgebied

Fiets door het prachtige Mantingerveld, een natuurgebied dat zich kenmerkt door de samenvoeging van meerdere kleine natuurgebieden met een heidelandschap. Fiets door het indrukwekkende bos, de zandverstuivingen en de mooie korenvelden. Fietsroutes in beeld stelt een prachtige fietsroute beschikbaar door dit Drentse natuurgebied. U kunt de route zelfs vooraf via de computer virtueel bekijken! U downloadt de route op hun website.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.