Fietsroutes

Fiets door Gelderland: de grootste provincie van Nederland

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 29 juli 2019

Fiets door Gelderland: de grootste provincie van Nederland

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Gelderland. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft een grote diversiteit te bieden: van de prachtige natuur op de Veluwe tot de pittoreske dorpen. In deze provincie komt u tot rust. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.

Wild spotten op de Veluwe

Bent u op zoek naar een oase van rust én bent u gek op wilde dieren? Dan is deze fietsroute op de Veluwe de ideale combinatie. Dit prachtige natuurgebied wordt geroemd in Nederland en is een oase van rust. Bijzonder is dat hier diverse wilde dieren te vinden zijn, zoals reeën, zwijnen en edelherten. Op de website van de ANWB is deze fietsroute van 42 km te vinden, evenals enkele tips bij het spotten van wild. Wij wensen u alvast veel plezier!

Bevrijdingsroute

De omgeving Arnhem en Wageningen kenmerkt zich door de rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten de geallieerden hier tegen de Duitse bezetting. Operatie Market Garden is de geschiedenis ingegaan als één van de grootste slagen uit die tijd. De fietsroute die we voor u hebben opgesteld is 50,4 km lang en leidt u langs deze historische gebieden en monumenten. Deze route laat u stilstaan bij de geschiedenis. “Opdat wij niet vergeten”. Bekijk de fietsroute hier!

Multicycle fietsroute

Uiteraard kan een fietsroute langs Ulft niet ontbreken. Met deze route bezoekt u een deel van het Montferland, gelegen tussen de rivieren de Oude IJssel en de Rijn, op het grensgebied van Nederland en Duitsland. Kastelen, landhuizen en wijngaarden geven de route een romantisch cachet. U bekijkt de route hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.