Fietstips

Goede voornemens? Houd vol!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 17 januari 2019

Goede voornemens? Houd vol!

De feestdagen liggen achter ons. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met goede voornemens? Meer buiten zijn, afvallen, sportiever worden, vaker de fiets pakken… Mooie voornemens, maar soms best lastig om vol te houden. Om u een steuntje in de rug te geven, leest u hieronder vier redenen om vaker de fiets te pakken! Wij wensen u in ieder geval héél veel succes en vooral veel plezier op de fiets!

Fietsen zorgt voor een gelukkig gevoel

Wanneer u fietst, dan maakt uw lichaam endorfine aan. Dit is een stofje dat pijn onderdrukt en wat zorgt voor een gelukkig en vrolijk gevoel. Ga dus lekker op pad met de fiets en geniet van de vrijheid en de wind door uw haren. Wedden dat u zich na afloop gelukkig en voldaan voelt?

Verbrand extra calorieën door te fietsen

Afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de snelheid waarop u fietst, verbrandt u veel calorieën. Fietst u bijvoorbeeld een uur lang gemiddeld 20 kilometer per uur? Dan verbrand u zo’n 650 kcal! Dat is zelfs meer dan een uurtje fitness. Dan is de keuze tussen fitness in een gesloten zaal of lekker fietsen in de buitenlucht al snel gemaakt!

Slaap ’s nachts beter

Naast dat fietsen goed is voor uw conditie en helpt bij afvallen, zorgt het er ook nog eens voor dat u ’s nachts beter slaapt! Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer u overdag fietst en u in de buitenlucht bent, u ’s avonds sneller in slaap valt.

Beter voor het milieu

Fietsen is niet alleen goed voor uzelf, maar het is ook beter voor het milieu. Door de fiets te pakken in plaats van de auto, belast u maar liefst 30 keer minder het milieu, zo blijkt uit onderzoek van Milieucentraal.

Letterlijk een steuntje in de rug met een e-bike

Wilt u letterlijk een steuntje in de rug tijdens het fietsen? Dan kan een e-bike een uitkomst zijn. Met onze Multicycle e-bikes bent u verzekerd van een soepele rijervaring op een prachtig afgewerkte e-bike. Benieuwd naar onze collectie? 

Ontdek hier al onze e-bikes!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.