Fietsroutes

Ontdek de provincie Zuid-Holland op de fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 11 december 2019

Ontdek de provincie Zuid-Holland op de fiets

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland is een veelzijdige en bedrijvige provincie waar veel te beleven valt. Van grote steden tot badplaatsen en van de tulpenvelden tot molens: Zuid-Holland heeft het allemaal.

Fietsroute rondje Rotterdam en de Kralingse Plas

Met deze fietsroute ontdekt u de vele bezienswaardigheden die onze havenstad te bieden heeft. Zo fietst u langs de Euromast, de Erasmusbrug en de Kralingse Plas. Een bezoek aan Rotterdam is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Rotterdamse haven. Elk jaar komt er rond de 400 miljoen ton aan goederen door de grootste haven van Europa. Ook bijzonder om te zien is de Markthal, die sinds het najaar van 2014 de grootste in Nederland is. Wilt u meer de historische kant op? Het monument “De verwoeste stad” is een plek vol geschiedenis. Dit monument herdenkt de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de fietsroute hier.

De schoonheid van Zuid-Holland

Langs de kust, langs de polder of langs het binnenwater? Met deze route hoeft u niet te kiezen! Deze 65 kilometer lange route begint bij Hotel Holiday Inn in Leiden. U begint de tocht door de polders. Via het stadspark van Leiden fietst u door de Boterhuispolder en de Broek- en Simontjespolder. Hier zijn tal van molens te zien. De route vervolgt langs de Kagerplassen. Wist u dat dit het oudste watersportgebied van Nederland is? Tot slot fietst u heerlijk door de duinen. Al het moois wat de natuur in de randstad heeft te bieden vindt u in deze route.

Nostalgische route langs de Maas

Het drukste bevaren drierivierenpunt van ons land is het startpunt van deze route. Hier komen Noord en Beneden Merwede samen met de Oude Maas. We beginnen de route in de oudste havenstad van Holland: Dordrecht. Wist u dat tot de 14e eeuw Dordrecht de belangrijkste stad was van Holland vanwege de haven? In 1840 is Holland gesplitst in Noord en Zuid-Holland. Vanaf Dordrecht fietst u naar de grootste Europese Havenstad van nu. Ook komt u langs het Biesbosch. Deze ‘Hollandse Jungle’ is een zoetwatergebied dat bestaat uit mooie wetlands. In het bezoekerscentrum in Merwelanden kunt u kano’s en fluisterboten huren, maar ook even lekker neerzakken voor een kopje koffie. De route komt ten einde bij de Waterbus welke u neemt om terug te komen bij het startpunt. Bekijk hier de route.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.