Fietsroutes

Ontdek de jongste provincie van Nederland op de fiets: Flevoland

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 28 augustus 2019

Ontdek de jongste provincie van Nederland op de fiets: Flevoland

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Flevoland. Flevoland is de jongste én kleinste provincie van Nederland. Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder en is ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Hieronder leest u drie fietsroutes die u leiden door de prachtige open ruimtes en strakke indelingen van deze provincie.

Rondje om de Oostvaardersplassen

Wilde dieren, grasvlaktes, water, riet… De Oostvaardersplassen is een uniek moerasgebied dat ieder seizoen bijzonder is. Fiets langs de reeën, vossen, hazen en vlinders tijdens deze prachtige route. En kijkt u tijdens het fietsen goed rond? De Oostvaardersplassen staan bekend als een vogelparadijs!

Zuiderzee-Eilandenroute

Visit Flevoland stelde een fietsroute samen die u leidt over twee voormalige eilanden in de Zuiderzee: Schokland en Urk. Ook ontdekt u met deze fietsroute het architectendorp Nagele. Wij wensen u alvast veel fietsplezier!

Windmolenroute

Fietsend in Flevoland zullen de vele windmolens u zeker opvallen. En met deze ANWB Windmolenroute al helemaal! Met wind vanaf het Markermeer en het IJsselmeer draaien de windmolens overuren. Daarnaast voert deze route je ook nog langs de oudste haven van Urk: de Oosthaven. Bekijk de fietsroute hier!

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.