Fietsroutes

Ontdek het prachtige Friesland op de fiets!

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 17 april 2019

Ontdek het prachtige Friesland op de fiets!

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Fryslân. Met grote meren, uitgestrekte landschappen en karakteristieke dorpen biedt Friesland voor ieder wat wils. Er is genoeg te zien in deze provincie en hoe kunt u dat nou beter bekijken dan op de fiets! Wat dacht u van de Elfstedentocht op de fiets? Heeft liever een kortere fietstocht? Dan is de route langs het prachtige Alde Feanen of de Zeedijken wat voor u.

De Elfstedentocht op de fiets

Zeg je Friesland, dan zeg je Elfstedentocht. Hoewel de officiële laatste schaatstocht inmiddels meer dan twintig jaar geleden is, kunt u deze route natuurlijk ook op de fiets afleggen. Met een afstand van ongeveer 255 kilometer is het een pittige route. U kunt deze route in één dag afleggen, maar u kunt hem ook verdelen over meerdere dagen. Overnacht bijvoorbeeld in een heerlijk Bed & Breakfast in één van de pittoreske dorpjes. Geniet van het prachtige Friesland tijdens deze Tocht der Tochten! Bekijk de Elfstedenfietsroute op de website van Nederland Fietsland.

Nationaal Park De Alde Feanen

Friesland kenmerkt zich ook door de vele natuurgebieden. Eén daarvan is Nationaal park De Alde Feanen, oftewel: De Oude Venen. Dit nationale park is een lust voor het oog. Wij hebben voor u een fietsroute opgesteld van ongeveer 30 kilometer door deze prachtige natuur. U bekijkt de fietsroute hier.

Zeedijkenroute

Een zeedijk is een dijk die langs de kust is aangelegd om het land te beschermen. De originele zeedijken bestaan in Friesland helaas niet meer, maar u kunt nog wel de resten bekijken tijdens deze historische route langs de kust. Fiets langs de prachtige gevels van de bijzondere huizen in Makkum en bezoek Harlingen, een belangrijke havenstad van het noorden. De ANWB heeft deze prachtige route voor u uitgestippeld. U bekijkt hem hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.