Fietstips

Voor het eerst op pad met de e-bike

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 28 juni 2018

Voor het eerst op pad met de e-bike

Bent u van plan om voor het eerst een e-bike te kopen en daar mee op pad te gaan? Dan moet u met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld welke fiets bij u past, hoe het zit met de verschillende routes en wat u moet doen bij pech onderweg. In ons blog helpen we u hier graag mee. 

De juiste e-bike kiezen

Het is allereerst belangrijk dat u een e-bike koopt die perfect bij u past. En de keuze is daarbij groot: u kunt kiezen uit veel merken, met verschillende specificaties en prijzen. De perfecte e-bike ontdekt u pas op het moment dat u er op fietst! Ga daarom vooral langs bij dealers of leveranciers om de e-bikes uit te proberen. Zo ontdekt u wat u fijn vindt. Hier leest u waar u bij de aanschaf van een e-bike zeker op moet letten. Ook ontwikkelden wij een specialist fietstest, waarmee u ontdekt welke fiets het beste bij jou past. Doe hier de test.

De perfecte route uitkiezen

Heeft u een geschikte e-bike uitgekozen? Alle benodigde accessoires gekocht? Dan is het tijd om op pad te gaan! Zo zijn er veel mooie routes in Nederland waar u door de natuur fietst. Maar u kunt ook zelf routes samenstellen met behulp van de Nederlandse Fiets Knooppunten.

Wat te doen bij pech onderweg

Uiteraard kan het voorkomen dat u ergens stil komt te staan met pech. Het is daarom mogelijk om van te voren pechhulp aan te schaffen. Zo biedt de ANWB bijvoorbeeld de ANWB Fietspas. Hiermee bent u altijd verzekerd van hulp onderweg. Wanneer het mogelijk is, repareren ze uw fiets direct ter plekke. Wanneer dat niet kan, wordt u met uw fiets naar bijvoorbeeld een fietsenmaker gebracht. Wel zo makkelijk! Op de website van de ANWB leest u meer over de pechhulp die zij bieden. 

Advies nodig?

Heeft u nog vragen over de zoektocht naar een geschikte e-bike? Bel of mail ons dan gerust. Wij adviseren u graag. U bent ook van harte welkom om in onze showroom of bij één van onze dealers te ervaren welke e-bike bij u past. Wij wensen u in ieder geval veel fietsplezier!

Bekijk onze collectie

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.