Fietservaringen

Uw fiets veilig op slot

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 08 september 2016

Per dag wordt 271 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal

In werkelijkheid ligt dit aantal een stuk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. Naar schatting worden er 1.800 fietsen per dag gestolen. De schatting dat uw e-bike binnen het eerste jaar wordt gestolen is sinds 2010 gestegen naar 241%! De meeste fietsen worden gestolen uit de directe woonomgeving (45%), ook stadscentra (20%) en stations (18%) zijn erg populair bij fietsdieven.

Tips tegen fietsendiefstal.

  • Koop een tweede slot! Dit verkleint de kans op fietsdiefstal aanzienlijk, omdat het dieven meer tijd kost om twee sloten te forceren. Ook zijn de fietsen minder makkelijk in een busje te laden.
  • Zet uw fiets altijd vast aan een zwaar object zoals een brug, lantaarnpaal of fietsenrek. Zorg er daarbij voor dat het slothuis niet op de grond ligt, want dieven kunnen dan met een zwaar voorwerp het slot alsnog kapotslaan.
  • Let bij de aankoop van een slot op het ART-keurmerk. Heeft het slot minimaal een twee sterren ART-keurmerk? Dan weet u dat het goed zit.
  • Zet bij het afsluiten van uw fiets het ventiel bij het slot. Zo wordt het lastig om een fiets te stelen zonder het ventiel te breken. Want fietsdieven houden ook niet van een lekke band.
  • Zet uw fiets altijd op slot. Dus ook thuis, in de schuur of garage.
  • Laat nooit sleutels achter in kleding of tassen en in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimtes, zoals kleedkamers en garderobes.
  • Zet uw accu altijd op slot met de contactsleutel.

Bron: Bike Totaal magazine

Multicycle

Er is geen fiets die zo licht fietst als een MC. Fantastisch fietsen noemen we dat in Ulft en dat begint bij een fiets waarin alleen de allerbeste materialen zijn verwerkt. Daarnaast zijn MC's heel licht in gewicht en zien ze er fantastisch uit. Onze stijlvol en tijdloos ogende fietsen bezorgen u zorgeloos en comfortabel fietsplezier.

Collectie

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.