Fietservaringen

Tips voor de aankoop van een e-bike

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 20 juni 2016

Tips voor de aankoop van een e-bike

Bent u op zoek naar een e-bike? Dan heeft u ontzettend veel keus. Zoveel zelfs dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u uw droomfiets tussen alle verschillende e-bikes? Wij geven u graag een aantal tips!

Ga naar een betrouwbare dealer

Juist omdat er veel verschillende opties zijn, is het belangrijk dat u naar een betrouwbare dealer gaat om een fiets te kopen. Deze dealer luistert naar uw wensen en kan u goed adviseren over de fiets die bij u past. Vergeet ook de service na de aankoop niet. Bij bijvoorbeeld een storing of onderhoud heeft u iemand nodig die u deskundig kan helpen, zodat u snel weer onbezorgd kunt fietsen.

Waar gebruikt u de e-bike voor?

Wilt u uw e-bike dagelijks gebruiken voor woon-werkverkeer of fietst u vaak door een heuvelachtig landschap? De één zal plezier ervaren met een voorwielmotor, terwijl de ander juist een krachtige middenmotor nodig heeft. Als u weinig onderhoud wilt hebben aan uw fiets, is een e-bike met naafversnelling en gesloten kettingkast handig. Zo ziet u maar, er is voor iedereen een geschikte e-bike!

Een frame dat bij u past

U kiest waarschijnlijk een frame op basis van het uiterlijk. U wilt natuurlijk een mooie fiets en daar is niets mis mee. Maar het is ook belangrijk om naar het framesoort te kijken. Zo heeft u de keuze uit een herenframe, damesframe en een extra lage instap. De framemaat moet afgestemd zijn op uw lengte. De dealer kan u helpen met de keuze voor het frame dat bij u past.

De accucapaciteit

Bij een e-bike is de accu van groot belang. Met de ene accu kunt u langer doen dan de ander. De accucapaciteit wordt uitgedrukt in Wh (Watt per uur). Hoe meer kilometers u op uw fiets rijdt, hoe meer Wh u nodig heeft.

Verschillende versnellingen

Qua versnellingen heeft u keuze uit een naaf- of derailleurversnelling. Welke versnelling voor u het beste is, hangt af van het gebruik van uw fiets. Rijdt u vooral korte afstanden? Dan kunt u het beste kiezen voor een onderhoudsarme naafversnelling. Een derailleur heeft een groot schakelbereik, handig als u vaak door bergachtig landschap fietst!

Maak een proefrit!

U weet pas echt of een fiets bij u past, door er een proefrit mee te doen. U moet de fiets echt even zelf ervaren! Bij Multicycle kunt u eenvoudig een proefrit inplannen via de website. Dit kan bij een Multicycle dealer bij u in de buurt of in de showroom in Ulft. Plan hier uw afspraak!

Plan een afspraak

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.