Fietservaringen

Tips voor de aankoop van een e-bike

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 20 juni 2016

Tips voor de aankoop van een e-bike

Bent u op zoek naar een e-bike? Dan heeft u ontzettend veel keus. Zoveel zelfs dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u uw droomfiets tussen alle verschillende e-bikes? Wij geven u graag een aantal tips!

Ga naar een betrouwbare dealer

Juist omdat er veel verschillende opties zijn, is het belangrijk dat u naar een betrouwbare dealer gaat om een fiets te kopen. Deze dealer luistert naar uw wensen en kan u goed adviseren over de fiets die bij u past. Vergeet ook de service na de aankoop niet. Bij bijvoorbeeld een storing of onderhoud heeft u iemand nodig die u deskundig kan helpen, zodat u snel weer onbezorgd kunt fietsen.

Waar gebruikt u de e-bike voor?

Wilt u uw e-bike dagelijks gebruiken voor woon-werkverkeer of fietst u vaak door een heuvelachtig landschap? De één zal plezier ervaren met een voorwielmotor, terwijl de ander juist een krachtige middenmotor nodig heeft. Als u weinig onderhoud wilt hebben aan uw fiets, is een e-bike met naafversnelling en gesloten kettingkast handig. Zo ziet u maar, er is voor iedereen een geschikte e-bike!

Een frame dat bij u past

U kiest waarschijnlijk een frame op basis van het uiterlijk. U wilt natuurlijk een mooie fiets en daar is niets mis mee. Maar het is ook belangrijk om naar het framesoort te kijken. Zo heeft u de keuze uit een herenframe, damesframe en een extra lage instap. De framemaat moet afgestemd zijn op uw lengte. De dealer kan u helpen met de keuze voor het frame dat bij u past.

De accucapaciteit

Bij een e-bike is de accu van groot belang. Met de ene accu kunt u langer doen dan de ander. De accucapaciteit wordt uitgedrukt in Wh (Watt per uur). Hoe meer kilometers u op uw fiets rijdt, hoe meer Wh u nodig heeft.

Verschillende versnellingen

Qua versnellingen heeft u keuze uit een naaf- of derailleurversnelling. Welke versnelling voor u het beste is, hangt af van het gebruik van uw fiets. Rijdt u vooral korte afstanden? Dan kunt u het beste kiezen voor een onderhoudsarme naafversnelling. Een derailleur heeft een groot schakelbereik, handig als u vaak door bergachtig landschap fietst!

Maak een proefrit!

Er is geen fiets die zo licht fietst als een Multicycle. Fantastisch fietsen noemen we dat en dat begint bij een fiets waarin alleen de allerbeste materialen zijn verwerkt. Daarnaast zijn Multicycle e-bikes heel licht in gewicht en zien ze er fantastisch uit. Onze stijlvol en tijdloos ogende fietsen bezorgen u zorgeloos en comfortabel fietsplezier.

Plan een afspraak

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.