Fietservaringen

Levensduur accu elektrische fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 08 juni 2016

Tips voor een langere levensduur van uw e-bike accu

Wist u dat wanneer een accu in een koude berging ligt, de kwaliteit achteruit kan gaan? En ook als de accu te warm wordt, kan het zijn dat uw accu minder wordt. Dat is natuurlijk iets wat u wilt voorkomen! Wat kunt u doen om de levensduur van uw accu te verlengen? Daar geven we u een aantal tips voor. En wist u dat u bij Multicycle e-bikes maar liefst 5 jaar garantie hebt op de accu, mocht het toch misgaan?

Laad uw accu regelmatig op

Het is het beste om uw accu pas op te laden als deze bijna leeg is. Gebruikt u uw e-bike een tijdje niet? Laad uw accu dan toch minimaal één keer in de twee maanden op. En is uw accu opgeladen? Laat hem dan niet te lang in het stopcontact zitten. Houd hem dus niet constant aan de lader, dit werkt juist averechts voor de levensduur!

Let op de temperatuur

Hoge temperaturen zorgen ervoor dat de interne temperatuur van de accu oploopt. Hier kan de accu niet goed tegen. Ook heeft kou een negatief effect. Daarnaast is het belangrijk dat de accu niet in de buurt van water komt en dat het op een vorstvrije plek bewaard wordt. Desnoods haalt u uw accu uit de fiets om deze op een gunstige plek neer te leggen, zodat uw accu altijd op kamertemperatuur blijft.

5 jaar accugarantie

Gaat er toch iets mis met uw accu? Dan biedt Multicycle maar liefst 5 jaar accugarantie! Zo bent u verzekerd van jarenlang plezier van uw e-bike. Lees hier meer over deze garantie en registreer uw fiets.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over uw accu of de garantie? Neem dan gerust contact met ons op.

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.