Fietsnieuws

Nieuwtjes over de Multicycle fietsen

  • Home
  • /
  • Fietsnieuws
Afgelopen week hebben we schitterende resultaten gekregen van de AD Fietstest. Vrijwilligers uit het hele land hebben onze e-bikes uitvoerig getest op de rijeigenschappen, het comfort, de prijs/kwaliteit, de motor en ondersteuning en het display en de bediening. Onze Prestige EMS én Solo EMI zijn beide beoordeeld als zeer goed. Een prachtig resultaat waar we trots op zijn!
woensdag, 31 maart 2021
door Multicycle
E-bikes zijn er in vele soorten en maten. Welke e-bike precies bij u past, is afhankelijk van uw wensen en eisen. In onze brochure hebben we daarom een stroomschema opgenomen waarmee u door middel van enkele keuzes uitkomt bij de e-bike die bij u past. Hieronder leest u meer over de keuzes die u heeft.
vrijdag, 26 februari 2021
door Multicycle
Aankomende week belooft erg koud te worden met grote kans op sneeuw en gladheid. Het is dan soms glijden en glibberen op het fietspad. Wij geven u in dit blog vijf tips om goed voorbereid op pad te gaan bij winterweer.
vrijdag, 05 februari 2021
door Multicycle
Vindt u het ook zo heerlijk om langs het water te fietsen? In dit artikel hebben we voor u de drie mooiste routes langs het water verzameld. Geniet van de mooiste momenten op uw e-bike met deze fietsroutes.
maandag, 25 januari 2021
door Multicycle
Heeft u het afgelopen jaar ook genoten van een mooie fietstocht door Nederland? 2020 was een jaar waarin ontzettend veel fietsroutes zijn afgelegd. Ook op onze website zagen we dat onze fietsroutes vaak werden bekeken. In dit blog nemen we u mee in de meest bekeken fietsroutes van dit jaar. Uiteraard kunt u ook komend jaar weer veel routes van ons verwachten, dus houd onze website in de gaten!
donderdag, 31 december 2020
door Multicycle
Nederland kent in totaal tien Werelderfgoederen die zeker een bezoek waard zijn. En hoe kunt u dat beter doen dan op de fiets? In deze reeks nemen we u mee langs de Nederlandse Werelderfgoederen en delen we iedere keer drie prachtige fietsroutes in de omgeving. Deze keer: Droogmakerij De Beemster, Rietveld Schröderhuis en Ir. D.F. Woudagemaal.
woensdag, 11 november 2020
door Multicycle
Deze zomer maakt u misschien geen fietstochten in het buitenland, maar fietsen kan ook naar hartenlust in het mooie Nederland. In de afgelopen maanden hebben wij door het hele land fietsroutes voor u uitgestippeld. Maar misschien net zo belangrijk als de route is de voorbereiding. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan opgesteld op volledig voorbereid op pad te gaan. Met deze drie stappen ben u verzekerd van een geheel zorgeloze fietstocht.
vrijdag, 16 oktober 2020
door Multicycle
Onze dealers staan dagelijks voor u klaar om u te helpen met het beste advies. Daarom zetten we ze graag in het zonnetje! Dealer van de maand september is Brethouwer Tweewielers uit Gaanderen. We stellen u dan ook graag voor aan dit mooie bedrijf.
donderdag, 17 september 2020
door Multicycle
Nederland kent in totaal tien werelderfgoederen die zeker het bezoeken waard zijn. En hoe kunt u dat beter doen dan op de fiets? In deze reeks nemen we u mee langs deze Nederlandse Werelderfgoederen en delen we iedere keer drie prachtige fietsroutes in de omgeving. Deze keer: de Van Nelle Fabriek, de Waddenzee en de Stelling van Amsterdam.
donderdag, 20 augustus 2020
door Multicycle
Deze zomer maakt u misschien geen fietstochten in het buitenland, maar fietsen kan ook naar hartenlust in het mooie Nederland. In de afgelopen maanden hebben wij door het hele land fietsroutes voor u uitgestippeld. Maar misschien net zo belangrijk als de route is de voorbereiding. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan opgesteld op volledig voorbereid op pad te gaan. Met deze drie stappen ben u verzekerd van een geheel zorgeloze fietstocht.
woensdag, 29 juli 2020
door Multicycle
Nederland kent in totaal tien werelderfgoederen die zeker het bezoeken waard zijn. En hoe kunt u dat beter doen dan op de fiets? In deze reeks nemen we u mee langs deze Nederlandse Werelderfgoederen en delen we iedere keer drie prachtige fietsroutes in de omgeving. Deze keer: Schokland, de Amsterdamse Grachtengordel en Kinderdijk.
maandag, 27 juli 2020
door Multicycle

Bij Multicycle zien we graag dat u mooie momenten op uw Multicycle maakt. Daarom zijn onze e-bikes uitvoerig getest en voorzien van de allerbeste accu’s. Multicycle staat voor kwalitatief hoogwaardig vakmanschap en dat merkt u. En om u nóg meer zekerheid te bieden, krijgt u maar liefst 5 jaar garantie op uw accu!

vrijdag, 03 juli 2020
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Limburg. Deze zuidelijke provincie bruist van cultuur en de geschiedenis. Fietsend door de provincie valt ook zeker de prachtige natuur en de gezellige dorpen en steden op. Wij wensen u veel fietsplezier!
donderdag, 02 juli 2020
door Multicycle
In het februarinummer van het magazine van kbo-pcob stond een Bel & Win puzzelactie. De prijs? Onze Legacy EM! Uit een overweldigend aantal reacties is Ron als winnaar uit de bus gekomen. Afgelopen week kwam hij zijn gewonnen Legacy EM ophalen.
maandag, 15 juni 2020
door Multicycle
Gisteren was het feest bij ons in Ulft! Mevrouw Burgers kwam samen met haar man haar gewonnen Prestige EMB  in ontvangst nemen. Met gepaste afstand bracht het stel een bezoek aan onze showroom in Ulft en fietste mevrouw Burgers haar eerste meters.
donderdag, 11 juni 2020
door Multicycle
Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Firma Johan van Heumen.
dinsdag, 02 juni 2020
door Multicycle
De coronacrisis heeft invloed op onze mobiliteit. Want hoe gaan we straks weer op pad naar het werk? De RAI Vereniging heeft onderzoek laten uitvoeren naar het reis- en thuiswerkgedrag van reizigers. Dit onderzoek toont enerzijds aan dat mensen straks vaker thuis gaan werken dan voor de coronacrisis. Aan de andere kant laat het onderzoek zien dat mensen meer behoefte hebben aan individueel vervoer, zoals een fiets.
maandag, 18 mei 2020
door Multicycle
Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Lietmeijer Tweewielers.
woensdag, 06 mei 2020
door Multicycle
Bij Multicycle willen we dat u mooie momenten beleeft op uw fiets. En die mooie momenten zouden zomaar eens kunnen beginnen tijdens één van de fietsroutes in dit boekje. Speciaal voor u stelden we per provincie twee fietsroutes samen. De fietsroutes variëren in lengte en zijn een combinatie van landelijke en stedelijke omgevingen. Voor ieder wat wils! We wensen u veel fietsplezier!
maandag, 04 mei 2020
door Multicycle
Meimaand is fietsmaand! Wij van Multicycle zien graag dat u ook in de lente mooie momenten beleeft op de fiets. Door alle omstandigheden kunnen wij ons goed voorstellen dat u voorzichtig bent met fietsen. Daarom hebben wij drie rustige routes uitgekozen die in de lente prachtig zijn.
maandag, 04 mei 2020
door Multicycle
De dagen zijn weer langer en het zonnetje begint te schijnen. Het is lente! En dat betekent mooi fietsweer. De ideale gelegenheid om de fiets weer even op te poetsen! Want ook al heeft de winter zo zijn charmes, de lente biedt u ook weer schitterende mogelijkheden. Zo beginnen de eerste bloemen weer te bloeien, krijgt de zon meer kracht, worden er veel jonge dieren geboren en keren de vogels weer terug het land in. En hoe kunt u dat alles beter beleven dan met een mooie fietsroute? 
maandag, 20 april 2020
door Multicycle
Sinds een paar weken staat Nederland op zijn kop door het coronavirus. De situatie waarin we nu leven is anders dan normaal. Zoals u van ons gewend bent, roepen we iedere maand één van onze dealers uit tot dealer van de maand. Voor de dealer van de maand april doen we dat anders. Omdat we vinden dat al onze dealers, die het nu lastig hebben, een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Omdat we respect hebben voor de bikkels die nog in de winkel staan of de moeilijke beslissing hebben genomen om de deuren dicht te doen. En omdat we trots zijn op onze Multicycle dealers. Maak daarom kennis met onze dealers van de maand!
maandag, 23 maart 2020
door Multicycle
Zoekt u een sportieve toerfiets? In onze collectie hebben we prachtige toerfietsen die eigentijds, stoer én betrouwbaar zijn. Ideaal om moeiteloos te manoeuvreren door de drukte van de stad of voor het dagelijkse woon-werkverkeer. In dit artikel belichten we graag vier sportieve Multicycle toerfietsen en benoemen we de verschillen. Leest u met ons mee?
vrijdag, 06 maart 2020
door Multicycle
Zoekt u een comfortabele toerfiets? In onze collectie hebben we prachtige toerfietsen die betrouwbaar, soepel én comfortabel zijn. Perfect voor een heerlijke zondagse fietstocht, even op en neer naar het dorp of om naar uw werk te fietsen. In dit artikel belichten we graag vier comfortabele Multicycle toerfietsen en benoemen we de verschillen. Leest u met ons mee?
donderdag, 05 maart 2020
door Multicycle
Dagelijks staan onze ervaren dealers voor u klaar om vragen over e-bikes te beantwoorden. Reden genoeg om onze dealers in de spotlights te zetten. Deze maand stellen wij u graag voor aan IJsselbikes Schalkhaar.
maandag, 02 maart 2020
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Noord-Brabant. De provincie van onder meer carnaval en de bourgondische levenswijze biedt huis aan een aantal prachtige fietsroutes. Voornamelijk bestaande uit vele dekzandgebieden en doorsneden met meerdere beekjes. Het natuurlijke landschap van Noord-Brabant leent zich uitstekend voor diverse fietsroutes. Ook in deze editie hebben we weer 3 prachtige routes voor u geselecteerd.
donderdag, 20 februari 2020
door Multicycle
Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Green Drive.
maandag, 10 februari 2020
door Multicycle
Na het succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer aanwezig op de E-bike Xperience / Fiets & Wandelbeurs in Utrecht! Op deze beurs kunt u onze nieuwste modellen bekijken en ervaren. Fiets bijvoorbeeld op het indoor testparcours, waarop u op een afwisselende en uitdagende manier de e-bikes en toerfietsen kunt testen en ervaren. De E-bike Xperience is dé ideale plek om te kijken welke fiets bij u past. Wij zijn van 28 februari tot en met 1 maart aanwezig en helpen u graag met advies op maat. U vindt ons op de grens van de E-bike Xperience & Fiets & Wandelbeurs (2.C.10) en dus niet te missen!
zondag, 02 februari 2020
door Multicycle
Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Brandhof Bikes.
donderdag, 30 januari 2020
door Multicycle
Op 2 januari 2020 was het zo ver: de feestelijke opening van De Fietsenmaker in Apeldoorn. Na een prachtige verbouwing is de winkel van Peter Gerritsen en Paul van Jaarsveld open voor het publiek. De Fietsenmaker heeft meer dan 20 jaar een winkel gehad in winkelcentrum De Maat. Toen het bedrijf letterlijk uit zijn jas groeide, besloten ze te verhuizen naar Kanaal-Zuid. De fietsliefhebber kan zijn hart ophalen met maar liefst 1850 vierkante meter en 2 verdiepingen. Bijzonder is ook dat De Fietsenmaker de állereerste Multicycle Experience bevat. En daar zijn wij trots op!
zondag, 12 januari 2020
door Multicycle
Wie denkt aan Zeeland, denkt aan deltawerken, sluizen of historische steden. Maar er is nog veel meer te ontdekken! Wist u dat het Landelijk Fietsplatform Zeeland heeft benoemd tot 5-sterren provincie? Dit is het hoogst haalbare niveau! Dit heeft de provincie te danken aan het onderhoud van het fietsnetwerk, de toegankelijkheid en de vele fietscafés. Ook erg leuk: in Zeeland varen nog steeds Zeeuwse pondjes die u van A naar B brengen. We hebben drie routes uitgekozen die u rondleiden door Zeeland.
dinsdag, 07 januari 2020
door Multicycle
Elke dag staan onze vertrouwde dealers klaar om uw vragen over e-bikes te beantwoorden. Ook verlenen zij service en geven zij u graag advies over het onderhoud van uw fiets. Genoeg redenen om onze dealers in de spotlights te zetten! Deze maand stellen wij u graag voor aan Peter van Leeuwen Tweewielers.
woensdag, 11 december 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland is een veelzijdige en bedrijvige provincie waar veel te beleven valt. Van grote steden tot badplaatsen en van de tulpenvelden tot molens: Zuid-Holland heeft het allemaal.
woensdag, 11 december 2019
door Multicycle
Multicycle werkt nauw samen met haar exclusief geselecteerde dealers. Mocht u vragen hebben over onze e-bikes, dan staan deze dealers dagelijks voor u klaar. Reden genoeg om onze dealers in het zonnetje te zetten! Maak daarom kennis met onze dealer van de maand november: Xycleservice Doesburg.
dinsdag, 19 november 2019
door Multicycle
De wintertijd is ingegaan. De dagen zijn korter en het is weer vroeg donker. Dit betekent echter niet dat de fiets een overbodig middel is geworden. Het najaar brengt namelijk weer een totaal andere sfeer met zich mee, en die is zeker niet minder! Denk aan de grazende koeien in de mist. Of de prachtige silhouetten van de bomen die afgetekend staan tegen de geeloranje lucht. Verder is het ook fysiek erg aantrekkelijk om in de ochtend een stukje te gaan fietsen. Zo helpt fietsen in het zonnetje u aan vitamine D, en ook voor de luchtwegen zijn er een hoop positieve effecten. In dit blog leest u hoe u goed voorbereid het najaar ingaat!
vrijdag, 08 november 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Noord-Holland. Noord-Holland is een provincie van uitersten: van grote steden tot rustige natuurgebieden. De provincie biedt voor ieder wat wils. Met de duinen, polders en mooie natuur kunt u er naar hartenlust fietsen. Maar ook de steden zijn zeker het bezoeken waard.
woensdag, 06 november 2019
door Multicycle
Al onze dealers staan vrijwel dagelijks voor u klaar om u te informeren over onze e-bikes. Niet alleen over de aankoop van uw fietsen, maar ook over het onderhoud en de service. Reden genoeg om onze dealers in het zonnetje te zetten! Maak daarom kennis met onze dealer van de maand: Fiets-Shop Harry Roosken.
vrijdag, 11 oktober 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Utrecht. Denkt u aan Utrecht, dan denkt u waarschijnlijk direct aan de grote hoofdstad. De stad Utrecht staat bekend om de drukte en hectiek en heeft het grootste station van heel Nederland. En wist u dat Utrecht is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa? De provincie Utrecht heeft echter zoveel meer te bieden! Hieronder leest u vier fietsroutes die u een hele nieuwe kant van de provincie én de stad Utrecht laten zien.
donderdag, 10 oktober 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Overijssel. Denkt u bij Overijssel ook meteen aan water? Dat is zeker niet vreemd, de provincie bestaat immers uit prachtige meren, plassen, beekjes en rivieren. Toch kan Overijssel u ook echt verrassen als het gaat om historische plekjes en gevarieerde landschappen.
maandag, 30 september 2019
door Multicycle
Waar bent u naar toe geweest deze zomervakantie? Was dit ver van huis of bent u in Nederland gebleven? Uit onderzoek van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat het recreatieve fietsnetwerk in Nederland tijdens de zomermaanden intensief wordt gebruikt! Maar Nederlanders nemen de fiets ook graag mee op vakantie: tijdens 3,1 miljoen vakanties in binnen en buitenland wordt er gefietst.
donderdag, 19 september 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Flevoland. Flevoland is de jongste én kleinste provincie van Nederland. Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder en is ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. Hieronder leest u drie fietsroutes die u leiden door de prachtige open ruimtes en strakke indelingen van deze provincie.
woensdag, 28 augustus 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Gelderland. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft een grote diversiteit te bieden: van de prachtige natuur op de Veluwe tot de pittoreske dorpen. In deze provincie komt u tot rust. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.
maandag, 29 juli 2019
door Multicycle
De afgelopen maanden organiseerden wij de Multicycle Matchmaker weken. Door het invullen van een leuke test, kregen deelnemers te zien wat hun droomfiets was. Uit alle deelnemers is er één winnaar naar voren gekomen die ook daadwerkelijk haar droomfiets mocht komen ophalen! Stephanie Boers was de gelukkige winnares van een Prestige EMB. Afgelopen donderdag kwam zij haar e-bike ophalen! Fietsenwinkel Dirk Methorst gaat Stephanie de komende jaren voorzien van onderhoud aan de fiets. We wensen Stephanie ontzettend veel plezier met haar nieuwe fiets. 
woensdag, 24 juli 2019
door Multicycle
Wist u dat bijna de helft van alle Nederlanders hun mobiele telefoon gebruikt terwijl ze aan het fietsen zijn? Dat is erg zorgelijk, omdat er dan minder aandacht is voor de weg en andere weggebruikers. Dit betekent dat er gemakkelijk ongelukken kunnen gebeuren. Vanaf 1 juli 2019 is het echter verboden om te appen op de fiets. Deze nieuwe wet geldt ook voor het bedienen van andere elektrische apparatuur. Wordt u toch betrapt met een mobiele telefoon in uw handen, dan kunt u een boete van 95 euro verwachten. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over deze ontwikkelingen.
maandag, 01 juli 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Drenthe. Drenthe kent drie prachtige nationale natuurgebieden en bevat veel bezienswaardigheden. Bezoek de hoofdstad Assen, of bezoek het in 2016 geopende dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hieronder leest u drie fietsroutes waarmee u deze prachtige provincie kunt ontdekken.
woensdag, 26 juni 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Groningen. Wanneer u fietst door Groningen, maakt u kennis met de eeuwenoude geschiedenis van deze noordelijke provincie. Vooral de stad Groningen is een echte trekpleister, maar ook het omliggende gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken.
donderdag, 23 mei 2019
door Multicycle
In deze twaalfdelige reeks ontdekt u elke maand bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door het prachtige Fryslân. Met grote meren, uitgestrekte landschappen en karakteristieke dorpen biedt Friesland voor ieder wat wils. Er is genoeg te zien in deze provincie en hoe kunt u dat nou beter bekijken dan op de fiets! Wat dacht u van de Elfstedentocht op de fiets? Heeft liever een kortere fietstocht? Dan is de route langs het prachtige Alde Feanen of de Zeedijken wat voor u.
woensdag, 17 april 2019
door Multicycle
Iedere Multicycle fiets heeft zijn eigen naam met daarin diverse afkortingen. Maar waar staan die afkortingen nu precies voor? In dit blog leggen we dat uit!
woensdag, 13 maart 2019
door Multicycle
Afgelopen weekend was het zover: op vrijdag, zaterdag en zondag waren wij aanwezig op de E-Bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs. Maar liefst 43.000 bezoekers waren afgelopen weekend aanwezig in de Jaarbeurs in Utrecht. We kijken terug op een zeer geslaagd weekend en bedanken alle bezoekers voor hun komst, hun oprechte interesse en de leuke gesprekken die we hebben gehad!
maandag, 04 maart 2019
door Multicycle
Mooie momenten maakt u op de lichte, soepele en prachtig ontworpen toerfietsen en e-bikes van Multicycle. Wilt u zelf de voordelen van een Multicycle ervaren? Van 1 tot en met 3 maart 2019 zijn wij aanwezig op de E-Bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. U vindt ons op de grens van de E-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Zien we u daar?
woensdag, 23 januari 2019
door Multicycle
De feestdagen liggen achter ons. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met goede voornemens? Meer buiten zijn, afvallen, sportiever worden, vaker de fiets pakken… Mooie voornemens, maar soms best lastig om vol te houden. Om u een steuntje in de rug te geven, leest u hieronder vier redenen om vaker de fiets te pakken! Wij wensen u in ieder geval héél veel succes en vooral veel plezier op de fiets!
donderdag, 17 januari 2019
door Multicycle
Vanaf 1 januari 2019 staat er een nieuw bestuursteam aan het hoofd van Multicycle. Aan de start van het nieuwe jaar namen Eelke van Bilzem, Leon Westenberg en Rutger de Vries het stokje over. Samen gaan zij er alles aan doen om de nieuwe collectie fietsen nog sterker in de markt te zetten én uit te breiden. Zowel de mannen als het moederbedrijf Kross hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.
woensdag, 02 januari 2019
door Multicycle
Iedereen die ook in de winter op de fietst stapt, begrijpt dat fietsen in de winter anders is dan in de zomer. Aan het begin van de winter heeft u last van bladeren op het wegdek. En wanneer het echt gaat vriezen, wordt het gladder. Om vervelende glijpartijen te voorkomen, is het belangrijk dat de banden van uw (elektrische) fiets voldoende grip hebben op de weg. Daarom hebben onze (elektrische) fietsen extreem betrouwbare banden. In dit blog leest u waarom onze banden extra veilig zijn.
maandag, 24 december 2018
door Multicycle
We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en dat windje op de fiets is toch best wel fris. De winter komt eraan en dat betekent ook dat de fietspaden steeds leger worden. Bergt u uw e-bike deze winter ook op? Of bent u een fietsliefhebber die tijdens de koude periode de e-bike blijft gebruiken? Wat u ook doet, de accu van uw e-bike heeft aardig wat te voortduren in de winter. In dit blog geven we u daarom tips om ervoor te zorgen dat uw e-bike accu in optimale staat de winter doorkomt!
woensdag, 05 december 2018
door Multicycle
Gaat u ook in de herfstmaanden graag op pad met de fiets? De natuur is in het najaar prachtig! Toch is fietsen in de herfst net iets anders dan in de zomer. De temperatuur en weersomstandigheden zijn factoren waar u altijd rekening mee moet houden. Zeker bij koudere temperaturen en regenval. Daarom geven we u in dit blog enkele tips zodat u ook in de herfst veilig op pad kunt!
donderdag, 25 oktober 2018
door Multicycle
Eind augustus presenteren wij een compleet nieuwe collectie toerfietsen en e-bikes. Door 40 jaar ervaring vanuit Multicycle te combineren met een kennisinjectie vanuit ons moederbedrijf Kross, zijn wij in staat om een vernieuwde lijn fietsen te presenteren. Multicycle is de afgelopen 1,5 jaar sterk ontwikkeld en daarbij hoort een nieuwe merkuitstraling. Hieronder leest u meer over deze ontwikkelingen.
zaterdag, 07 juli 2018
door Multicycle
Bent u van plan om voor het eerst een e-bike te kopen en daar mee op pad te gaan? Dan moet u met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld welke fiets bij u past, hoe het zit met de verschillende routes en wat u moet doen bij pech onderweg. In ons blog helpen we u hier graag mee. 
donderdag, 28 juni 2018
door Multicycle
Op 14 mei 2020 is het de landelijke Fiets naar uw Werk Dag! Een initiatief dat wij van harte steunen. Want fietsen is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook zeker voor het milieu. Pak daarom voor de kleinere afstanden eens wat vaker de fiets! Een e-bike is hiervoor perfect. Benieuwd naar de voordelen van de e-bike voor het woon-werkverkeer? U leest het hier.

 

 

woensdag, 30 mei 2018
door Multicycle
Niets is zo lekker als een rit tijdens de eerste zonnestralen in de lente. Op uw e-bike rijdt u door de prachtige natuur, die in de lente vol begint de bloeien. Kriebelt het bij u ook? Ga dan op pad en bekijk Nederlands natuurschoon en bijzondere gebouwen. Wij zochten voor u drie bijzondere lenteroutes uit. U ontdekt ze in dit blog.
maandag, 30 april 2018
door Multicycle
Wist u dat er jaarlijks ongeveer 100.000 keer aangifte wordt gedaan van fietsendiefstal? En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want niet iedereen doet aangifte. Het werkelijke aantal gestolen fietsen wordt geschat op zo’n 450.000 per jaar! De meeste van deze fietsen worden bij mensen thuis gestolen, zo blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond. Het kan daarom verstandig zijn om uw fiets te verzekeren tegen diefstal. Maar is een fietsverzekering nou écht nodig? En welke soorten verzekeringen zijn er? U leest het hier.
donderdag, 13 oktober 2016
door Multicycle
Hoewel we de langste dag van het jaar inmiddels achter de rug hebben, is het nog steeds laat licht en vroeg donker. Belangrijk dus dat u nadenkt over de verlichting op uw fiets! Fietsverlichting is in het donker namelijk onmisbaar en draagt bij aan uw veiligheid en die van de weggebruikers om u heen. Maar hoe zit het nu eigenlijk precies met de regels voor fietsverlichting en reflectie? Wij vertellen het u graag!
dinsdag, 11 oktober 2016
door Multicycle
Wist u dat er per dag maar liefst 271 keer aangifte wordt gedaan van fietsdiefstal? En dan is het ook nog eens zo dat niet iedereen aangifte doet als hun fiets gestolen is! Natuurlijk wilt u niet dat uw fiets ineens verdwenen is. Helemaal voorkomen kan helaas niet, maar u kunt het de dieven wel zo lastig mogelijk maken. Maar hoe kunt u de kans op diefstal nu zo veel mogelijk verkleinen? Wij geven u een aantal tips.
donderdag, 08 september 2016
door Multicycle
Wij wisten het allang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: elektrisch fietsen is gezond! Wetenschappers van de Universiteit van Colorado hebben onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten van de e-bike. De conclusie? Uw gezondheid gaat er aanzienlijk op vooruit als u een e-bike gebruikt. Nog meer reden om op de e-bike te stappen dus!
dinsdag, 09 augustus 2016
door Multicycle
Welke handige gratis apps voor je smartphone of tablet maken je fietsleven nét even wat makkelijker? We zetten een aantal interessante apps van 'Fiets Actief' voor je op een rijtje:
donderdag, 30 juni 2016
door Multicycle
Bent u op zoek naar een e-bike? Dan heeft u ontzettend veel keus. Zoveel zelfs dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u uw droomfiets tussen alle verschillende e-bikes? Wij geven u graag een aantal tips!
maandag, 20 juni 2016
door Multicycle
Wist u dat wanneer een accu in een koude berging ligt, de kwaliteit achteruit kan gaan? En ook als de accu te warm wordt, kan het zijn dat uw accu minder wordt. Dat is natuurlijk iets wat u wilt voorkomen! Wat kunt u doen om de levensduur van uw accu te verlengen? Daar geven we u een aantal tips voor. En wist u dat u bij Multicycle e-bikes maar liefst 5 jaar garantie hebt op de accu, mocht het toch misgaan?
woensdag, 08 juni 2016
door Multicycle
Arie’s Bike Shop opent donderdag 25 juni a.s. een ruime Multicycle store in zijn winkel in Delfzijl. Hier vinden bezoekers een zeer hoogwaardige presentatie van Multicycle fietsen. Een showroom waar bezoekers bijna de complete collectie van Multicycle kunnen zien, ervaren én beleven.
woensdag, 24 juni 2015
door Multicycle
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 06 maart 2015
door Multicycle
Nu steeds meer Nederlanders in het bezit zijn van een smartphone (bijna driekwart van de Nederlandse bevolking, zo blijkt uit onderzoek) groeit ook het gebruik van apps enorm. Tijd om eens te kijken naar het gebruik van apps in relatie tot fietsen.
donderdag, 11 december 2014
door Multicycle
Bent u op zoek naar een mooie route door Nederland of de grensstreken van Duitsland en België? Plan dan eens uw route met behulp van fietsknooppunten! Overal in Nederland vindt u ze en ook in de landen om ons heen wordt het knooppuntennetwerk groter en groter. Maar wat zijn fietsknooppunten nu precies? Hoe plant u een route met behulp van fietsknooppunten? Wat zijn de voordelen? En wat moet u doen wanneer er een bordje mist? Dat vertellen wij u graag in dit blog!
dinsdag, 14 oktober 2014
door Multicycle
Mirjam Wouters reist al vanaf 2001 de wereld over. Na tenminste 22.000 kilometer op de fiets is de wereldreis van Mirjam Wouters nog lang niet ten einde. Het fietsen zit Mirjam in haar bloed. Na het Lyceum pakte ze al snel de fiets. In 2003 reed ze naar Marokko, in 2004 door Oost-Europa en in 2005 lukte het haar om de Noordkaap op de fiets te bereiken. 
dinsdag, 03 september 2013
door Multicycle